Шпионаж в BG: Провокация или...

Обвиненията са сериозни, смята Тома Биков
10 сеп 2019 20:37, Петя Славова
63

Председателят на движение "Русофили" Николай Малинов бе обвинен в шпионаж и заплаха за националната сигурност. Вчера и други членове на сдружението бяха арестувани и разпитвани, припомня Bulgaria ON AIR.

От ГЕРБ призоваха политическите партии и институциите да проявят сдържаност в коментарите си за разследването за шпионаж. Те коментираха, че то се води срещу конкретни лица, а не срещу неправителствени организации, споделящи общи възгледи.

Още по темата

Според Тома Биков в подобни ситуации трябва да бъдем много внимателни, обвиненията са изключително сериозни и няма как да бъдат направени без зад тях да стоят сериозни доказателства.

"За това смятам, че реакциите на някои от политиците, от партиите, дори и на някои от институциите са невъздържани, при положение, че те самите не знаят за какво става въпрос", коментира той.

По повод водените разпити с белезници от БСП реагираха остро и видяха провокация в шпионските арести.

"Категорично възразяваме срещу воденето на свидетели с белезници на разпит. Оценяваме случилото се като грубо посегателство срещу свободата на словото – защото Юрий Борисов е журналист", коментира Корнелия Нинова.

На фона на изявленията по повод арестите не липсваха и престрелките между опозиция и управляващи.

"Смятаме , че се прави в момента, за да се прикрият други скандали, предизвикани от правителството и за да се използва случая в предизборна кампания", заявиха от БСП.

Лидерът на "Атака" е категоричен разследвани и разпитани трябва да бъдат и президентът и премиерът заради срещите им с Владимир Путин.

"Този акт, който сега извършвиха с арести и задържания на русофили, на практика ще се отрази политически като по-лошо гласуване за ГЕРБ", коментира Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Престъпни прокурори преди 4 години
Да се разпитват за свидетели български граждани като им се слагат белезници и се правят обиски на домовете им е чиста ЗЛОУПОТРЕБА С ПРАВА от държавни служители-прокурори. А по закон те са длъжни да уважават честта и достойнството на българските граждани. За какво говорим тогава - НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И НА ГЕШЕВ, И НА ЦАЦАРОВ. Държавната власт не им е дадена да злоупотребяват с нея. Всички помнят зрелищния арест на Иванчева и заместничката й. Явно става въпрос за рецидивисти в нарушаване на закона.
39
0
 
0
 
! Отговори
Антон преди 4 години
До ЛОВЕЦ НА ПУТИНИСТИБрей, какъв баш бабаит...
38
1
 
3
 
! Отговори
Пипи дългото чорапч преди 4 години
Нали знаете:Дойдоха за профсъзниците,аз мълчах.Дойдоха за земеделците аз мълчах,не съм земеделец.Дойдоха за евреите,аз не съм евреин,мълчах.Когато дойдоха за мен,нямаше кой да ме защити.Между впрочем,рядко влизам вече в този сайт.На тях им трябват80%
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те руснаците на САЩ сложиха за президент Тръмп че на нас ли няма да сложат за президент тяхната марионетка Радев. Това е като да щракнат с пръсти. Сега искат и Нинова да сложат за марионетка министър председател. Ама явно ЦРУ-то са се задействани и са снесли достатъчно информация на нашите служби за плана на рамшките и агентите им.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе то за тая тома неверни май по лесно ще се съберат доказателства че вреди на българия
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какаво да шпионират тия шпиони брена цецо апартаментите лизавалла натяга се да си изкара молитвена закускаи е впрегнал всичката агентура на краваршингтонските неправителствени организацийкитакива като америка за българия или тия на соросда му ловят шпионие 30 години я подготвят таяагентура и трябваше да се отчете с един руски шпиониннали и етаж в ъв вътрешно министерство са им далии то се командва от там деминистъра е за парлама
34
10
 
7
 
! Отговори
Цоциал преди 4 години
Който не уважава Русия, не уважава корените си. Начетените знаем от къде са дошли пра- българите и кои именно са създали нашата бедна, изстрадала държавица. Останалите уважавате наследниците на бивши каторжници, престъпници укривали се от законите в западна Европа и златотърсачи. И да не забравяме Олд Шетърхенд от романа Винету. :Р
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв патриот!Широка душа е този Малинко,толкова обича България, че за пари е готов да обича и Русия! Калинко е трябвало да го кръстят..
32
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До цоциалМдаа, алкохола не прощава. Като го срещнеш, му кажа да донесе архивите, че си ги искам.Наздраве!:)
31
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалки американофилски промити мозъчета.Това сте вие бе дечица родени след 1989 г! Вярвайте си в изградения през годините Американофилизъм! Вие само това си знаете.Но не ни упреквайте,нас помнещите и живели през комунизма и гледащите вашата жалка 30 г американска "демокрацийка"! Ние с нищо не сме ви длъжни!Вие също! Видяхме и знаем повече от вас! И в место да се засрамите.Ни упрекватече НЕ ЦЕЛАЕМ да "гушнем" американеца! Ами няма как да стане това! Помним боричканията САЩ и СССР.А вие чувалисамо
30
9
 
8
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До българин Какъв българин си ти бе, ***. Твойта родина е Русия. България е като пробита тенджера за руските агенти. Тук им беше и явката като се опитаха да спретнат преврат в Черна Гора. Трябва да се изгонят всички руски "дипломати, начело с посланника. И всеки, който влиза в руското посолство. да се арестува незабавно. както правеха комунистите пред американското посолство.
29
7
 
3
 
! Отговори
Цоциал преди 4 години
До Българин (псевдо разбира се)Кат намине Путин ще му махна на стоп и ще дойдем у вас да треснем по една водка Руски стандарт.
28
4
 
4
 
! Отговори
ЛОВЕЦ НА ПУТИНИСТИ преди 4 години
Важното е че Румянка Кирщайн излови първа по всичките сайтове русофилите и ги даде на съответните органи. И скоро ще дойдат и тук да ги привикват на разпит особено оня от КозлодуйПомнете ние сме тук и ви наблюдаваме!
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки като се огледа в квартала си и село ще ги открие. По леките пари от политиката ще се познаят. И по свързаните им фирми с Москва.
26
16
 
7
 
! Отговори
ЛОВЕЦ НА ПУТИНИСТИ преди 4 години
Свършихме си работата....Време е да посетим разни русофилчета по нощите на техните адреси....Ще има Rusofil Cristal Nacht...Ще получат клеймо до края на живота си-ПРЕДАТЕЛ изписано от татуировчик на челата им....
25
9
 
5
 
! Отговори
Цоциал преди 4 години
Я го видим Путин яхнал Т-14 иде на дипломатическа среща да пита за арестите и 10 годишната забрана. Опа май си води и личната охрана- няколко взвода и ескадрила СУ-57.Шегувам се бре демократчета, никой не идва. Засега...
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако го питаш някой русофил да си признае че е потенциален агент . Ще се отрече до три пъти.Тъй ще ги изловим като мишки
23
12
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
На мястото на ББ бих бил бесен на Гешев, че разлайва червените кучета и ги настървява точно преди изборите. От друга страна няма неподходящо време да арестуваш национален предател.
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НОВИТЕ КОМУНИСТИ ЗАПОЧНАХА ДА ТЪРСЯТ ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ПРОТИВНИЦИ. СЛЕДВА ДА СЪЗДАДАТ ТРИЧЛЕНКИТЕ И ДА ПОЧНАТ ДА СЪДЯТ НА ПЛОЩАДИТЕ.
21
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Правилни действия от страна на българските служби, но с голямо закъснение. Доколкото си спомням, единствения път когато от България бяха екстрадирани руски граждани като заплаха за националната сигурност, беше по времето на Костов, Господ здраве да му дава!Продължавайте в същия дух, момци! Гонете любителите на бояршник и кръв където ги видите!